Nieuwe burgemeester Agnes Schaap opent openluchtexpositie ‘Renkum eert zijn oude meesters 2017’

mei 16, 2017 No Comments by

Na het succes van 2016 is ook dit jaar de Dorpsstraat weer opgefleurd met 12 nieuwe schilderijen. Op zaterdag 20 mei verricht Agnes Schaap, sinds een week de nieuwe burgemeester van de gemeente Renkum, de openingsceremonie voor de openluchtexpositie ‘Renkum eert zijn oude meesters’. Plaats van handeling is het Dorpsplein in Renkum Centrum.

Culinair

Nieuw dit jaar is dat een aantal (extra) doeken (6 in totaal) geplaatst zijn bij restaurants en hotels in de omgeving. Daarmee wordt de Renkumse schilderkunst gecombineerd met “de kunst van de culinaire meesters”. Zoals in de fraaie flyer staat verwoord: “Eten is als kleur die je proeft en als vorm die je ruikt. Zoals de schilder een werkelijkheid creëert met pigment, zo kleurt de chefkok het palet van kleuren die een smaakervaring creëert die je zintuigen verrassen. Ieder zijn stijl is uniek en kent zijn eigen verhaal. Samen vormen ze het smaakpalet van deze Renkumse restaurants.”

Nieuwe burgemeester

Wij zijn erg blij dat de kersverse burgemeester Agnes Schaap de opening wil verrichten! Tijdens de receptie na haar beëdiging op 12 mei hebben wij haar gevraagd en zei ze direct volmondig ja. Een mooie gelegenheid voor haar om het dorp Renkum te leren kennen en voor de inwoners om hun nieuwe burgemeester te ontmoeten.

Flyer

Informatie over de schilderijen, de locaties en de restaurants is te vinden in de flyer “Renkum Eert zijn oude meesters”. Deze flyer is verkrijgbaar bij de lokale ondernemers en bij diverse toeristische punten in de wijde omgeving. Ook is er via Route.nl een gratis fietsroute toegevoegd om langs alle schilderijen en het Museum Veluwezoom in Kasteel Doorwerth te fietsen.

Collectie

Een van de grote aanjagers van deze unieke expositie is galeriehouder Hans Bregman uit Renkum. ‘Ik ben al decennialang vereerder van de Veluwezoomschilders, waar de Renkumse kunstschilders deel van uitmaken. Deze openluchttentoonstelling laat een greep zien van achttien topwerken, afkomstig van particulieren, mijn galerie en Museum Veluwezoom. Dat gaan we elk jaar opnieuw doen, en verbinden er dan een thema aan vast zoals landschap, water of luchten. De expositie heeft dus een blijvend karakter.’

Een andere Renkumse inwoner speelt ook een grote rol van betekenis rond de expositie en kunstuiting in het algemeen. Kunst- en letterschilder Albert Ziëck. ‘Ik heb van het gezicht van alle Renkumse kunstschilders een schilderij gemaakt ter grootte van 1 bij 1.20 meter. Deze schilderijen versterken dus de achttien kunstwerken van deze kunstenaars die op canvasdoek o.a. in de Dorpsstraat te zien zijn.

Op 20 mei vindt ook de Kunstmarkt plaats, het jaarlijkse kunstfestijn dat door Renkum Centrum wordt georganiseerd. Een goed moment dus om de opening van Renkum Eert te verrichten.

 

NIEUWS

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Nieuwe burgemeester Agnes Schaap opent openluchtexpositie ‘Renkum eert zijn oude meesters 2017’”

Leave a Reply