Het is zover! Het programma van Renkum Airborne 2015 is bekend!

aug 31, 2015 1 Comment by

header

Nieuwe locatie

18 September, dat is volgende week al! Renkum Airborne komt er weer aan en…….er is dit jaar een nieuwe locatie: de Renkumse heide achter Eethuys Airborne, grenzend aan de Bennekomseweg en de Bosweg – een stuk dichter bij het dorp en voor iedereen goed bereikbaar. Zowel de dropping als de grondactiviteiten worden hier gehouden. Zonder verdere uitstel kondigen we aan: het programma van Renkum Airborne 2015:

Locatie NIEUWE LOCATIE! Renkumse heide bij Eethuys Airborne (Telefoonweg/Bennekomseweg/Bosweg in Renkum, alias DZ-X) en Renkum CentrumNieuwe locatie Renkum Airborne 2015
Datum 18 september 2015
Tijd 10:00 uur – 16:00 uur (Renkumse heide)
15:00 uur – 20:00 uur (Renkum centrum)
 

Renkumse heide, DZ-X

11:00 uur

Aankomst schoolkinderen uit Renkum en omgeving

We verwachten dat er 600-800 schoolkinderen aanwezig zullen zijn om deze dag op de dropzone mee te maken.

11:00 uur – 16:00 uur

Diverse activiteiten

Diverse activiteiten vinden plaats op de Renkumse heide:

Meerdere DroppingsRe-enacting veteranen van de Pathfinder Group Europe zullen meerdere droppings uitvoeren vanuit twee Antonov AN2s. Deze ‘s werelds grootste vliegende dubbeldekkers zullen in formatie vliegen. De parachutisten landen  op Dropzone-X, direct grenzend aan het displayterrein. Vanaf de terrassen van Unifil en Eethuys Airborne heb je een spectaculair uitzicht op dit indrukwekkende evenement.dropping2 droppingDe Engelse modelvliegclub WarbirdsWarbirds zijn op afstand bestuurbare gevechtsvliegtuigen op schaal. Ze zijn ongeveer eentiende van de ware grootte, dus behoorlijk indrukwekkend. Er zullen drie gecertificeerde piloten zijn die de vliegtuigen besturen.In totaal 20 vliegtuigen zullen te zien zijn op het “Warbirds” veld, zowel statisch als vliegend. De grote Grass Hopper zal weer vliegen en dit jaar showen ze een nieuwe typhoon warbird. De vliegtuigen hebben een spanwijdte tot wel 5 meter! De piloten laten ook drones vliegen boven de Dropzone.warbirds2 warbirds3 warbirdsRe-enactment kampEen groots opgezet real-life re-enactment kamp wordt opgezet met deelnemers uit Nederland en Groot-Brittannië. Hier kun je ervaren hoe het was om te leven tijdens de oorlog.kamp

Keep them Rolling

Keep them Rolling komt met een indrukwekkende display aan voertuigen, waaronder tanks, naar Dropzone-X.

ktr

Harley Owners Group

De motorclub HOG zal aanwezig zijn om een aantal kinderen uit Renkum met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.

Pipes and Drums

Wat is een dropping zonder doedelzakken? Net als toen, zal de dropping begeleid worden door doedelzakspelers.

pipes-and-drums

Klimtoren

De 11 Luchtmobiele Brigade (AASLT) komt met een mega klimtoren naar het evenemententerrein. Je mag deze zelf, onder professionele begeleiding, proberen te beklimmen!

IMG_0091

Unifil Museum

Het Rijdend Unifil Museum verzorgt een display met legermaterialen. Deze groep vormt de link tussen vroeger en nu en laat zien hoe de Nederlandse soldaten een vredesmissie verzorgden in de jaren 80 in Libanon, vergelijkbaar met wat de  Engelsen destijds voor ons hebben gedaan.

Je kunt je schietkunsten testen op de schietbaan en in een museumtent zijn indrukwekkende materialen te bezichtigen.

unifil

15:30 uur

Vertrek naar het Dorpsplein

Alle deelnemers worden uitgenodigd om gezamenlijk naar het Dorpsplein te marcheren, de route zoals de para’s die destijds ook hebben gevolgd om hun weg naar de bruggen te beginnen.

 

Renkum centrum

16:30 uur – 18:00 uur

Diverse activiteiten in de Dorpsstraat

  Fotodoekenroute “Verleden Ontmoet Heden”24 fotodoeken, verspreid door de kern van Renkum, tonen de verwoesting aan die de acties in en rondom Renkum tijdens WOII hebben aangericht. Foto’s uit WOII staan op de plaats waar die destijds is genomen. Kinderen en volwassenen kunnen meerijden in oude oorlogsvoertuigen langs de route.WWII MarketDiverse kramen met kleding en artikelen uit WOII staan uitgestald in de Dorpsstraat, te koop en te bezien.Muziek, eten en drinkenOp het Dorpsplein is muziek, verzorgd door o.a. muziekvereniging Jubal, en kun je wat eten en drinken bij diverse horecagelegenheden.dorp
19:00 uur – 20:00 uur

Concert Eendracht en Heelsumse Harmonie

Op de trappen van de Nederlands Hervormde Kerk Renkum kerk treden twee locale orkesten gezamenlijk op. Zij spelen muziek uit de jaren veertig. De in totaal 80 muzikanten worden geleid door Arno Groeneveld en Bert Noordam, alsmede door gastdirigent Rien den Hartog.

kerk

20:00 uur

Afsluitende borrel

Op het Dorpsplein, bij bar/café LuZoNa, is iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan een borrel om deze geweldige en indrukwekkende herdenkingsdag gezamenlijk af te sluiten.

Wijzigingen voorbehouden

EVENEMENTEN, NIEUWS, RENKUM AIRBORNE

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Het is zover! Het programma van Renkum Airborne 2015 is bekend!”

  1. Ineke says:

    We hebben er zin succes allemaal

Leave a Reply