Base Camp Renkum Airborne 15-16-17 september 2017

jul 05, 2017 No Comments by

Wij zijn druk bezig met de organisatie van de 5e(!) editie van Renkum Airborne 2017. Dit jaar worden we eeeeenorm geholpen door Ed v.d Brink! (Neem eens een kijkje in de facebookgroep Renkum Airborne 2017).

Voor het Base Camp dat dit jaar weer op dropzone-X neerstrijkt, heeft een oproep gestaan in het infoblad van “Keep Them Rolling”. Maar ook leden van een andere vereniging of onafhankelijke voertuigbezitters zijn uiteraard welkom!

Inschrijven voor deelname aan het Base Camp

Het inschrijfformulier kun je hier downloaden: Deelnameformulier Renkum Airborne NL Airborne 2017 NL | English version: Entry booking form Renkum Airborne ENG

“Was het uw wens om als WW2 voertuig bezitter en/of display houder een lang weekend door te brengen in het hart van het indrukwekkende Market-Gardengebeuren op de Veluwe ? Dan is dit uw kans! Uiteraard dicteert deze bijzondere datum in de geschiedenis én de locatie waarop e.e.a. zich af speelde (in 1944 genaamd LZ/DZ X en X/Z) dat de inspanningen en offers van Britse en Poolse Airborne troepen hier centraal staan. Echter hebben de stichting Renkum Leeft en haar werkgroep gemeend dat álle inspanningen,die uiteindelijk leidden tot onze vrijheid en het behoud daarvan, aandacht verdienen. Dit betekent o.a. dat elk geallieerd legervoertuig welkom is.

Dit betekent echter NIET dat u ongevraagd kunt aanschuiven bij de “Race To The Bridge” welke op de zaterdagmiddag georganiseerd wordt door de stichting ABWO ( Airborne Battle Wheels Oosterbeek). u zou daarmee hun evenement beschadigen en uw organisatie in verlegenheid brengen. Dus mocht u graag mee deel willen nemen aan de RTTB, neem dan a.u.b. contact op met ABWO!

Uiteraard hopen wij dat u zoveel mogelijk aan ons programma deelneemt maar het staat u vrij om ons Base Camp te gebruiken als uitvalsbasis. Zoals toen, beschouwen wij alle activiteiten rond die dagen als een “Geallieerde operatie”. Overigens staan voornoemde afkortingen voor “Landing Zone /Drop Zone X en X/Z”. X staat voor Para’s en Z voor Gliders. ‘T is maar dat u het weet…..

Wat kunnen wij u bieden:

 • Een “zo groen mogelijk” Base Camp met douche voorziening.
 • Een WWII stijl “Canteen“ welke velen onder U zich zullen herinneren als de “Music Canteen”.
 • Para Dropping Ginkelse Heide en RTTB te volgen vanuit ons Base Camp op (zeer) groot scherm. (Gezien de verwachte drukte rond Oosterbeek en De Ginkelse Heide aan te bevelen).
 • Paradropping en “low pass’ overvliegen van Dakota over ons Base Camp gelegen aan “X en Z”
 • Muziek in de Canteen verzorgd door DJ D-Day.
 • “Last but not least” Een spetterend optreden van niemand minder dan Miss Lola Lamour. Niet voor niets alom geroemd als Engeland’s meest authentieke 1940’s zangeres/entertainer. Mocht U haar gemist hebben op Liberty Park Beekbergen of te Leeuwarden ? Dan is dit uw kans ! Voor anderen ongetwijfeld een zeer prettig “ meet and greet ” weerzien…

Tot zover het programma zoals tijdens dit schrijven bekend en vastgelegd. Maar er volgt meer……..

Regels en weetjes:

 • Kleding ? Ja graag…En als het even kan van “gepast groen” tot geallieerd militair of periode correcte civiele kleding. (Een verplichting voor uw deelname is dit echter niet)
 • Ons Base Camp is gelegen aan de rotonde Bennekomseweg / Telefoonweg (Eethuys Airborne nr. 2 voor uw navigatie)
 • Dit perceel heeft als bestemming natuurgebied! Respecteer dit en ga niet rijden waar het niet toegestaan is (hoe groot de verleiding ook is) Duitse voertuigen mits gemarkeerd als “buitgemaakt” door geallieerde troepen of binnenlandse strijdkrachten toegestaan. Duits uniform NIET toegestaan. Catering is voldoende aanwezig maar op eigen kosten.
 • Aangrenzend aan het Base camp is een parkeerplaats voor bezoekers met legervoertuigen. U hoeft zich hiervoor niet op te geven en u bent van harte welkom!
 • Evt. zaken omtrent wapenvergunningen dient u vooraf door te nemen met info@renkumleeft.nl   Let op! Politie controleert permanent!! Voorts verzoeken wij u deze aankondiging goed tot u te nemen en aanwijzingen van uw organisatie op te volgen.

Rest ons u van harte welkom te heten en hopen, samen met u, respectvol te mogen herdenken, beleven maar ook onze zo duur betaalde vrijheid te vieren.


 

 

Bewaren

Bewaren

EVENEMENTEN, NIEUWS, RENKUM AIRBORNE

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Base Camp Renkum Airborne 15-16-17 september 2017”

Leave a Reply