Boekpresentatie “Vlucht uit Renkum” oorlogsdagboek van slager Ko van der Vooren

aug 24, 2017 No Comments by

Op 28 augustus 2017 wordt  het oorlogsdagboek van Ko van der Vooren, Vlucht uit Renkum feestelijk gepresenteerd. Tijdens deze presentatie zal de burgemeester van Renkum, Mw Agnes Schaap, de eerste exemplaren uitreiken aan vier dochters van de schrijver.
De presentatie vindt plaats in de slagerij die in de jaren na de tweede wereldoorlog door Ko van der Vooren is herbouwd. Het pand is nog steeds in gebruik als slagerij.

Datum: 28 augustus 2017
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Slagerij van de Bovenkamp, Dorpsstraat 77, Renkum

Meer informatie op www.vluchtuitrenkum.nl

Gegevens:
Titel: Vlucht uit Renkum
Schrijver: J.P. van der Vooren
Uitgave: Hardcover, 106p
ISBN: 978-90-827307-0-8
Prijs: €14,95

Vanaf 28 augustus is het boek te verkrijgen via www.vluchtuitrenkum.nl en in slagerij van de Bovenkamp, Dorpsstraat 77 in Renkum.

Kijk ook op de facebookpagin over Vlucht uit Renkum

 

 

 


Achtergrond

In september wordt op veel plaatsen de operatie Market Garden herdacht.
Het boek “Vlucht uit Renkum” is het oorlogsdagboek van J.P. (Ko) van der Vooren dat hij van 17 september 1944 (bij de start van de operatie Market Garden) tot 5 mei 1949 heeft bijgehouden.

Ko van der Vooren, slager aan de Dorpsstraat in Renkum, beschrijft hoe hij en zijn grote gezin de operatie Market Garden beleven. Samen met de buren zoeken ze hun toevlucht in de kleine spekkelder onder zijn slagerij, Hij beschrijft hoe angstig het was tijdens de bombardementen en de zware beschietingen van Renkum en hoe ze op 1 oktober 1944 uiteindelijk Renkum ontvluchten. Berooid trekt het gezin naar Ede en vervolgens naar familie in Montfoort. De wanhoop is groot: het gezin verliest zowel haar bestaanszekerheid als haar geliefde en veilige woonomgeving. In zijn dagboek beschrijft Ko de gebeurtenissen en ook zijn angst en onzekerheid. Als in mei 1945 Duitsland capituleert, keert het gezin terug naar Renkum en in 1946 begint de moeizame wederopbouw van de slagerij in Renkum die pas op 5 mei 1949 heropend kon worden.


Boekpresentatie op het programma van Renkum Airborne!

Tijdens Renkum Airborne op vrijdag 15 september is er een boekpresentatie door de heer Melief over het boek “Vlucht uit Renkum”. De presentatie is in de Hollywood Canteen om 15.00uur.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

NIEUWS, RENKUM AIRBORNE

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Boekpresentatie “Vlucht uit Renkum” oorlogsdagboek van slager Ko van der Vooren”

Leave a Reply