De laatste kroeg is niet meer

nov 14, 2014 2 Comments by
Door Kees Jansen

Het zal de meesten van jullie wel ontgaan zijn, maar de laatste kroeg in Renkum en Heelsum is niet meer. Skippy, het café in Heelsum dat vroeger Het Zwarte Paard heette, heeft nu ook z’n deuren gesloten. Best een triest moment voor Renkum en Heelsum.

Is er geen behoefte meer in de dorpen om ’s avonds even van je af te praten, een biertje te drinken, wat te lachen en de biljartballen te laten klotsen? Jawel, zei een goede vriend van mij, kijk maar eens in de verschillende kantines van sportclubs.
Verdorie, hij heeft gelijk, denk ik als ik op donderdagavond met mijn sporttas van de auto in de richting van het Wilhelmina Sportpark loop. Het lampje met de letters CHRC brandt uitnodigend, binnen zitten een paar mensen bij elkaar, dat zal bij RVW ook wel zo zijn.
Bij Redichem is het dan nog donker, maar als de oudjes hun wekelijkse balletje hebben getrapt (trainen noemen ze dat) klonteren ze samen in het clubhuis. Briefje van vijf op tafel, pilsje en praten over de training, het Nederlandse voetbal, de persoonlijke bezigheden. De muziek klinkt, de lichten zijn gedempt, er klinkt gelach. Gezellig. Tja de behoefte is er wel, maar kennelijk is het café niet meer de juiste plek..Schermafbeelding 2014-11-14 om 11.04.57
Voor een pilsje in een café moet je naar Wageningen of Arnhem, maar ik geloof niet dat veel mensen van hier dat even na hun werk of tijdens het rondje met de hond doen. Stappen in het weekend ja, maar dat is wat anders.
Ik snap het wel, want een kroeg beginnen in Renkum/Heelsum is ook niet zo aantrekkelijk, maar toch voelt het als een verarming van het aanbod. Maar misschien ben ik gewoon een sentimentele dwaas. Ik zal het eens aan de jongens vragen als ik op donderdag getraind heb. Gezellig, ik heb er nu al zin in.

Meer columns van Kees Jansen op www.lijn17.nl
NIEUWS, RENKUM SCHRIJFT

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

2 Responses to “De laatste kroeg is niet meer”

  1. Christa says:

    De mensen van Skippy hebben er genoeg aan gedaan, maar ja, het blijft Renkum en het blijft Heelsum!

  2. Wim Gertsen says:

    De grootste fout die men m.i . heeft gemaakt is dat men is meegegaan met een “hype”, het ” omtoveren” tot een dartscafe!
    Biljart eruit slopen en concentreren op de jeugd! Fout!!

Leave a Reply