Fraai Fietsen Rondom Renkum

Aan deze pagina wordt nog gewerkt 🙂


Met de routes van Renkum Leeft kun je Fraai Fietsen Rondom Renkum!

Route.nl

 

De routes zijn beschikbaar op Route.nl. De route.nl app is het ideale hulpje tijdens het fietsen. Het werkt net als een “TomTom” in de auto. De route.nl app is geheel gratis beschikbaar voor je iPhone, Android-telefoon en tablet.  Download de app in de Play Store of in de App Store.
Meer informatie over de app vind je >>hier<<

De routes

1: WO II Airborneroute [route 569779]

Op 17 september 1944 is in Renkum Operation Market Garden van start gegaan, bedoeld om versneld een einde aan de 2e wereldoorlog te maken. 10.000 paratroopers sprongen uit 1000 DC3 Skytrains, 500 Horsa Gliders, 500 Jeeps, 300 stuks geschut en 1500 gevechtsvliegtuigen werden ingezet tijdens de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. De WOII Airborne route is 49.4 km lang en voert langs tal van historische plekken in en rondom Renkum.

>>Lees meer<<

 

2: Landgoederenroute [route 563863]

Deze fietsroute door de gemeente Renkum laat zien dat de zuidelijke Veluwezoom van oudsher al een gewild gebied was om te wonen. Er zijn vele sporen uit de prehisorie van bewoning, de vroeg- ste in wat nu Nederland is. In de laatste eeuw zijn er door adel en rijke burgers vele buitenplaatsen en landgoederen gesticht. De fietsroute brengt u langs de mooiste plaatsen en op de app vindt u per locatie korte beschrijvingen van deze landgoederen en buitenplaatsen.

>>Lees meer<<

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren