Kunstroute ook in dorp Renkum

jun 05, 2015 No Comments by

kunstroutelogoTwee dagen kunst bezoeken! De route loopt door de gehele gemeente Renkum. Ook in Renkum/Heelsum zijn diverse locaties te bezoeken.

Kijk in de agenda voor de route en alle locaties in dorp Renkum. De gehele route door de gemeente Renkum is op de website van de Kunstroute te vinden.

Uitgelicht 1 Wisselexpo’s Papier Dorpsstraat

In Dorpsstraat 55 exposeert Peter van der Gulden, op Dorpsstraat 59 heeft Gea Grevink een tijdelijke expositie in de etalage ingericht. Beiden zijn zowel grafisch vormgever als beeldend kunstenaar.

Van der Gulden toont kartonnen dieren die hij bouwt als ruimtelijke lijntekeningen. ‘Van de dieren die ik op ware grootte uit karton maak, bestudeer ik de bouw en vorm en breng die terug tot snijvlakken. Die dwarsdoorsneden kies ik zo dat zij ook de contouren van het beest zichtbaar maken en stevigheid geven aan de constructie.’ De onderdelen snijd hij uit kartonnen verpakkingen. ‘In zekere zin blijven de dieren ruimtelijke lijntekeningen: hoewel de objecten amper een huid hebben, lijken zij toch volume te hebben.’

Gea Grevink verzamelt al zo’n 35 jaar papier zoals wc-papier, zakjes, slingers uit verschillende landen. ‘Uit deze verzameling heb ik een aantal ‘boeken’ samengesteld.’ Bij andere boekjes liet ze de zon het werk doen. Ook laat ze nieuwe boekobjecten van boeken, en afgietsels en afdrukken van oude kranten en eierdozen zien.

renkum-3_werk van gea grevink renkum-6_gea grevink richt etalage inPeter-van-der-Gulden_Coelacanth

 

 

 

 

Foto’s:

  1. Coelacanth, Peter van der Gulden
  2. Werk van Gea Grevink
  3. Gea Grevink in haar kunstetalage

De wisselexposities in leegstaande panden zijn het resultaat van een prijsvraag van de gemeente Renkum om de levendigheid van het Renkumse centrum te vergroten. Ze hebben het thema papier als uitgangspunt vanwege de band met de papierfabriek. De inspirerende etalages worden geïnitieerd door ’t Venster en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Renkum en de medewerking van Regio Makelaars uit Wageningen.

Uitgelicht 2 Schut Papier maakt graag ruimte voor kunstenaars.

Ter gelegenheid van de kunstroute maakt Schut Papier een deel van de fabriek tot een ware expositieruimte. Myriam Hazelzet, Jos Loeffen, Hanneke Windhausen en Aaf Woldinga exposeren hun werken in de bijzonder verlichte ruimte.

Om kunst op hun eigen geproduceerde papier te laten zien hebben zij de eer om op zaterdag 6 juni Linda van Duuren Edo Hannema Watercolorart en Yvonne Hoek te ontvangen. (Yvonne Hoek ook op zondag 7 juni). Zij laten life zien hoe kunstwerken tot stand komen op het papier van Schut!

Uitgelicht 3 Everwijnsgoed

Een herinnering aan twee schildervrienden schilderijen van Eef van Brakel en schilderijen van Gerard Gamelkoorn.

Affiche-KR-2015-A4-LR-213x300

 

NIEUWS

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Kunstroute ook in dorp Renkum”

Leave a Reply