Kusjes in de lente

apr 18, 2014 No Comments by

Door: Bas Derks

Ik kijk om me heen. Ontspruitende knoppen die de boomtakken van schoonheid voorzien. Het is weer lente. Ook qua weer bedoel ik. Regen afgewisseld met een aangenaam laag zonnetje. Typische kenmerken van dit seizoen. De lente schopt mijn planning in de war. Plan je iets buiten, is het te buiig. Plan je iets binnen, is het te zonnig. Per dag leven dus. Vandaag een wandeling door Renkums Beekdal en Quadenoord. Feeërieke omstandigheden.

Droog, zonnetje en ongeveer 15 graden. Tijd om de beentjes te strekken. Op dit soort dagen snap ik het nut van de voorjaarsvakantie. Genieten van taferelen waar je normaal als een razende voorbij scheurt. Vallende bloesem wijst mij de weg vandaag. Mijn blik richt zich weer vooruit. Een paard stapt statig in tegengestelde richting. Op het vierhoevige zoogdier zit een meisje. Haren als donkerbruin kastanje, nagels van helderwit ivoor en ogen als de herfst. Onzichtbaar ontneemt ze mijn longen. Lucht stroomt ongebruikt mijn lichaam uit. Doet mij verder weinig. Het meisje is beeldschoon, wonderschoon.

Mijn blik vastgespijkerd op haar pupillen. Niets anders kan mij momenteel deren. Ze komt dichterbij. Harmonieus wiegend op het even gracieuze ros. Zal ik haar kussen? Ik wil haar kussen. Ik ga haar kussen! Mijn ogen sluiten zich. Zonnestralen verwarmen het moment. Lippen gieten zich tot de ideale vorm. Dit wordt de kus van mijn leven, gedenkwaardig.

Ik raak haar mond. Krijg een schok. Sta in de bios. Op het scherm een natte afdruk van mijn lippen. Plots de werkelijkheid. Wandeling ging niet door. Het regende. Dat was het.

Ik houd van de lente. Intens.

RENKUM SCHRIJFT

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Kusjes in de lente”

Leave a Reply