Praktische informatie Renkum Airborne 2015

sep 13, 2015 No Comments by

header

71 JAAR HERDENKEN VAN OPERATION MARKET GARDEN

Het is bijna zover: Renkum Airborne 2015. En dit jaar vindt de herdenking van Operation Market Garden in Renkum plaats op een nieuwe locatie: achter Eethuys Airborne, grenzend aan de Telefoonweg, Bennekomseweg en Bosweg.

Adres: Telefoonweg 2, Renkum.

2015-09-13_20-29-30

Op vrijdag 18 september zullen vanaf 10:00 uur meerdere droppingen plaatsvinden op de Renkumse Heide.

Naast de droppings kun je genieten van een spectaculaire luchtshow van de Warbirds, op afstand bestuurbare gevechtsvliegtuigen op schaal, een groots opgezet re-enactment kamp met echte tanks en afweergeschut, kun je je schietkunsten testen bij het rijdend Unifil museum en een zes meter hoge klimtoren van de Luchtmobiele Brigade beklimmen.

In het centrum kun je onder meer een tocht maken langs de fotodoekenroute “Verleden Ontmoet Heden” en om 19:00 uur een indrukwekkend openlucht concert bijwonen van op de trappen van de NH Kerk aan de Kerkstraat. Aansluitend treffen we elkaar om te proosten op Renkum, het leven en de vrijheid om 20:30 uur bij LuZoNa op het Dorpsplein.

Programmaboekje:

Praktische Informatie

Dropzone, terrein Eethuys Airborne

RENKUM AIRBORNE FOTOWEDSTRIJD

Ga jij vrijdag 18 september naar Renkum Airborne en ben jij een hobbyfotograaf of maak je graag en vaak foto’s? Doe dan mee aan de fotowedstrijd van Renkum Leeft! Deelnemers van jong tot oud kunnen meedoen met de fotowedstrijd van Renkum Leeft door hun inzending met naam, adres, email, en telefoonnummer voor 25 september 2015 te sturen naar Renkum Leeft, email-adres info@renkumleeft.nl. Er is een leuke prijs voor de nummers 1, 2 en 3!  Klik hier voor meer informatie en de spelregels >>

FIETS-/WANDELROUTE

We raden sterk aan met de fiets te komen. Via het Bospad en het Wijde Veldpad kun je fietsend eenvoudig en veilig het fietspad naar het evenemententerrein bereiken. Borden geven deze route aan. Je fiets kun je langs het fietspad parkeren in de daarvoor aanwezige fietsenstallingen. Ook zijn er ruim voldoende fietsenstallingen aanwezig bij de ingang bij Eethuys Airborne.

ROUTE AUTO | PARKEREN

Wil je toch met de auto komen, rijd dan via de rotonde op de Bennekomseweg. Parkeren kan beperkt langs de rechterkant van de Bosweg. Verkeersregelaars en parkeerbegeleiders wijzen je een goede plek aan. Maar let op! Hier is slechts beperkt parkeerruimte. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het industrieterrein op openbare parkeerplekken. Houd ingangen van bedrijven hier vrij. Je kunt veilig oversteken vanaf de Industrieweg. Let op: parkeren langs de Bennekomseweg en de Telefoonweg is verboden, hier is wegsleepregeling van kracht.

EVENEMENTENTERREIN EETHUYS AIRBORNE

  • Het evenemententerrein is gratis toegankelijk.
  • Het terrein heeft een ondergrond van gras – houd er rekening mee dat bij nat weer deze ondergrond drassig kan zijn en niet goed toegankelijk voor rolstoelen.
  • Toiletten zijn aanwezig.
  • Er is horeca aanwezig op het evenemententerrein bij Unifil, Eethuys Airborne en de Renkum Leeft Commandotent.
  • Een programmaboekje is in beperkte oplage beschikbaar in de Renkum Leeft Commandotent.

VERKEERSMAATREGELEN/OMLEIDING

Om het  evenement goed te laten verlopen, zijn in samenspraak met politie en de gemeente verkeersmaatregelen genomen. Er mag niet worden geparkeerd of stilgestaan langs de Telefoonweg en de Bennekomseweg. Hier is een wegsleepregeling van kracht. Let goed op de borden en houd je aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars en parkeerregelaars.

Praktische Informatie

Renkum Centrum

RENKUM ROLLING ROUTE

Tickets om mee te rijden in Jeeps langs de Renkum Rolling Route langs 15 historische fotodoeken zijn te koop bij de Renkum Leeft kraam op het Dorpsplein (WOII Horecaplein) en kosten € 1,-.

RENKUM AIRBORNE CONCERT 

Het concert vindt plaats op de trappen van de NH Kerk aan de Kerkstraat. Het begint om 19:00 uur en is gratis toegankelijk.
(Bij slecht weer vindt het concert niet op het voorplein van de Nederlands Hervormde Kerk plaats, maar in de kerk).

AIRBORNE BORREL

Vanaf 20:30 uur is iedereen van harte welkom voor een Airborne Borrel bij LuZoNa, op het Dorpsplein in Renkum Centrum.

 

EVENEMENTEN, NIEUWS, RENKUM AIRBORNE

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Praktische informatie Renkum Airborne 2015”

Leave a Reply