Praktische informatie Renkum Airborne 2016

sep 14, 2016 No Comments by

RA16_Header_Facebook

OOK IN RENKUM HERDENKEN WE OPERATION MARKET GARDEN

Het is bijna zover: Renkum Airborne 2016. Net als vorig jaar vindt de herdenking van Operation Market Garden in Renkum plaats achter Eethuys Airborne, grenzend aan de Telefoonweg, Bennekomseweg en Bosweg.

Adres: Telefoonweg 2, Renkum.

2015-09-13_20-29-30

Op vrijdag 16 september zullen vanaf 14:00 uur meerdere droppingen plaatsvinden op de Renkumse Heide.

Op de locatie hoek Telefoonweg/Bennekomseweg, de originele dropzone, DZ-X, verrijst een groots opgezet real-life WOII re-enactment kamp. Net als vorige jaren verzorgen de Warbirds uit de UK een spectaculaire luchtshow, zowel op de vrijdag als op de zaterdag. Het publiek kan haar klimkunsten in de Klimtoren van de Luchtmobiele Brigade tonen. En in de schietcontainer van Natres kan jong en oud onder begeleiding zijn schietvaardigheden testen. Ook staat een politiehondendemonstratie op het programma.

Programma

Praktische Informatie

Dropzone, terrein Eethuys Airborne

FIETS-/WANDELROUTE

We raden sterk aan met de fiets te komen. Er is een fietsenstalling aanwezig bij de ingang bij Eethuys Airborne.

ROUTE AUTO | PARKEREN

Wil je toch met de auto komen, rijd dan via de rotonde op de Bennekomseweg. Parkeren kan beperkt langs de rechterkant van de Bosweg. Verkeersregelaars en parkeerbegeleiders wijzen je een goede plek aan. Maar let op! Hier is slechts beperkt parkeerruimte. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het industrieterrein op openbare parkeerplekken. Houd ingangen van bedrijven hier vrij. Je kunt veilig oversteken vanaf de Industrieweg. Let op: parkeren langs de Bennekomseweg en de Telefoonweg is verboden, hier is wegsleepregeling van kracht.

EVENEMENTENTERREIN EETHUYS AIRBORNE

  • Het evenemententerrein is gratis toegankelijk.
  • Het terrein heeft een ondergrond van gras – houd er rekening mee dat bij nat weer deze ondergrond drassig kan zijn en niet goed toegankelijk voor rolstoelen. Uiteraard kan wel van het fietspad gebruik worden gemaakt met rolstoel.
  • Toiletten zijn aanwezig.
  • Er is horeca aanwezig op het evenemententerrein Luzona, Eethuys Airborne en de Renkum Leeft Commandotent.
  • Een programmaboekje is in beperkte oplage beschikbaar in de Renkum Leeft Commandotent.
  • Er zijn Airbornevlaggen te koop in de Renkum Leeft Commandotent.
  • Unieke Renkum Airborne tassen “Drop it in a bag” te koop. Beperkte oplage. Op = Op!

whatsapp-image-2016-09-14-at-21-51-48

VERKEERSMAATREGELEN/OMLEIDING

Om het  evenement goed te laten verlopen, zijn in samenspraak met politie en de gemeente verkeersmaatregelen genomen. Er mag niet worden geparkeerd of stilgestaan langs de Telefoonweg en de Bennekomseweg. Hier is een wegsleepregeling van kracht. Let goed op de borden en houd je aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars en parkeerregelaars.

RENKUM ROLLING ROUTE

In tegenstelling tot vorige jaren start de Renkum Rolling Route niet in het dorp maar bij het evenemententerrein. Tickets om mee te rijden in Jeeps langs de Renkum Rolling Route langs 15 historische fotodoeken zijn te koop op het terrein en kosten € 1,-.

ZATERDAG

Zaterdag geven de warbirds demonstraties en kun je nog een bezoek brengen aan het real-life WOII re-enactment kamp. Een aantal van de deelnemers aan het kamp zal naar de Herdenking/Dropping op de Ginkelse Heide gaan. Die dropping kun je ook mooi vanuit Renkum zien! Daarna zullen vele voertuigen zich opstellen langs de Telefoonweg om deel te nemen aan de Race to the Bridge. Vertrek is om 1400u en daarmee eindigt ook Renkum Airborne 2016!

Programma

Zaterdag zijn er geen verkeersmaatregelen meer vanuit de Renkum Leeft organisatie.

EVENEMENTEN, NIEUWS, RENKUM AIRBORNE

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Praktische informatie Renkum Airborne 2016”

Leave a Reply