Renkum Airborne 2020 gaat niet door….

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020 zou het dorp Renkum weer in het teken staan van het evenement ‘Renkum Airborne’. Maar Renkum Leeft heeft helaas moeten besluiten dit evenement niet door te laten gaan.

Na de geweldige editie van Renkum Airborne 75 in 2019 was het  een uitdaging om de 8e editie van het evenement vorm te geven in september 2020. De organisatie van Renkum Airborne vraagt om een goede voorbereiding en daar was Renkum Leeft met een enthousiaste groep vrijwilligers al volop mee begonnen.

Het verbod -vanwege de coronacrisis-  op evenementen loopt tot 1 september. Toch heeft Renkum Leeft al besloten om Renkum Airborne dit jaar niet als publieksevenement vorm te geven. Een grootschalig evenement waar jong en oud dicht bij elkaar staat is naar verwachting ook in september (nog) niet verantwoord. De gezondheid staat voorop. Hiermee volgt Renkum Leeft ook andere organisaties binnen de Airborne Regio zoals de Luchtlandingen in Ede en de Airbornewandeltocht in Oosterbeek. Zij hebben tevens moeten besluiten hun evenement dit jaar niet door te laten gaan.

Renkum Leeft denkt na of en hoe er wel enige vorm van (online) herdenkingsactiviteiten in Renkum in september 2020 gehouden kunnen worden. Hierover volgt informatie later dit jaar.