RENKUM AIRBORNE MEMORIAL MONUMENT

mei 31, 2018 No Comments by

Renkum Leeft is super trots te mogen laten weten dat dorp Renkum een officieel Airborne Herdenkingsmonument krijgt. Het monument komt op de plek waar de slag om Arnhem begon, waar de eerste parachutisten landden op dropzone-X, hoek Bennekomseweg/Telefoonweg in Renkum. Een herdenkingsmonument van en voor veteranen, nabestaanden, Renkumers en bezoekers van over de hele wereld. Een plek om even stil te staan, om bloemen of kransen te leggen tijdens officiële en niet-officiële momenten.

De prachtige en zeker historische locatie verdient een monument van een zekere grootte en schoonheid. Daarom kiest Renkum Leeft er voor om, samen met de gemeente Renkum, de Renkumse inwoners en iedereen die dit ook belangrijk vindt, zich in te spannen om dit voor elkaar te krijgen. We verwachten dat het met onder andere een crowdfundactie moet lukken om het gewenste Airborne herdenkingsmonument te bekostigen.

De onthulling van het herdenkingsmonument vindt plaats tijdens de opening van het evenement Renkum Airborne 2018, aan de Telefoonweg in Renkum, vanaf 13:00 uur.

Doneren gaat heel eenvoudig online via deze pagina. Verder onderneemt Renkum Leeft de rest van het jaar diverse acties om samen met de gemeente Renkum, de Renkumse bevolking en alle belangstellenden een prachtige monument te kunnen laten plaatsen.

Meer informatie over de onthulling en hoe je als individu op andere manieren kunt bijdragen volgt zo spoedig mogelijk via de website www.renkumleeft.nl en via de Renkum Leeft facebookpagina.

NIEUWS

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “RENKUM AIRBORNE MEMORIAL MONUMENT”

Leave a Reply