Renkum eert zijn oude meesters – Openluchtexpositie

apr 09, 2016 No Comments by

Renkum biedt meer dan natuurschoon, een fietsvriendelijke Dorpsstraat en oorlogsherinneringen alleen. Laat je deze zomer van mei tot oktober tijdens de fietstocht verrassen door de openluchtexpositie ‘Renkum eert zijn oude meesters’. Een initiatief van Renkum Leeft!

In het centrum zijn tien levensgrote schilderijen van Renkumse kunstschilders te bewonderen. Gewoon in de Dorpsstraat, terwijl je er langs fietst.

Kunstenaarskolonie

Aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkelt het dorp Renkum zich tot een ware kunstenaarskolonie. Steeds meer schilders vestigen zich in het dorp. In het topjaar 1910 zijn 144 werkende en 70 kunstlievende leden bij de inmiddels opgerichte kunstvereniging Pictura Veluvensis aangesloten. Er volgen succesvolle exposities en de creativiteit spat er in Renkum van af.

Vernoemde straten

Veel straten in het dorp zijn daarna vernoemd naar succesvolle kunstschilders. Namen als Hendrikus Alexander van Ingen, Charles Dankmeijer, Barend Ferwerda en Theophile de Bock zijn daar aansprekende voorbeelden van. Snuif daarom ook de nodige kunsthistorie op en maak een rondje langs ‘Renkum eert zijn oude meesters’. De tien vergrote kunstwerken zijn afkomstig uit de collecties van Museum Veluwezoom in Doorwerth en Galerie Bregman in Renkum.

Opening

Oud-burgemeester Gebben opent op 21 mei de openluchtexpositie. (Exacte tijdstip en plaats wordt nog nader bekend gemaakt)

 

NIEUWS

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Renkum eert zijn oude meesters – Openluchtexpositie”

Leave a Reply